5 Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε κόπο και χρόνο με τη νέα χρονιά! (Δωρεάν υλικό)

2018-09-07

Με την ευκαιρία της έναρξης της καινούργια σχολικής χρονιάς όλοι προσπαθούμε να οργανωθούμε όσο καλύτερα γίνεται, να προετοιμαστούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο, κόπο, ενέργεια. Πιο κάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια! (Δωρεάν υλικό) 

1. Λεζάντες στις μολυβοθήκες . Μπορείτε πολύ εύκολα αλλά και οικονομικά με δυο κουτάκια απλά (όλοι έχουμε στο σπίτι μας δυο σαν κι αυτά) τοποθετώντας πάνω τους λεζάντες να ξεχωρίζετε αυτόματα τα ξυσμένα μολύβια από αυτά που πρέπει να ξύσετε. Έτσι δε θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας για μολύβια στην κασετίνα.

Πατήστε στο πιο κάτω κουμπί για να κατεβάσετε δωρεάν τις λεζάντες. 


2. Συνεχώς χάνετε τους μαρκαδόρους, ψάχνετε παντού και δεν τους βρίσκετε η δεν προλαβαίνετε να αγοράζετε μαρκαδόρους γιατί συνεχώς αδειάζουν πολύ εύκολα; Εδώ είναι η λύση. Κολλήστε Velcro πάνω στους μαρκαδόρους και πάνω στον πίνακα. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε το πάντα στην ίδια θέση.. αλλά... το κόλπο είναι να τους τοποθετείτε πάντα ανάποδα, με το πώμα προς τα κάτω έτσι ώστε να διαρκούν περισσότερο!!

3. Αν ψάχνετε πως να οργανώσετε τις σφραγίδες σας, μια έξυπνη λύση είναι να τις τοποθετήσετε μέσα σε θήκες για παγάκια. Έτσι θα τις έχετε όλες μαζεμένες ενώ αν αφορούν αλφάβητο ή αριθμούς μπορείτε να τις βάλετε με τη σειρά όπως στην φωτογραφία!

4. Φτιάξτε ένα "θα με βρείτε εδώ" καλαθάκι. Εκεί θα τοποθετείτε είτε εσείς είτε τα παιδιά οποιοδήποτε αντικείμενο βρείτε στην τάξη και δεν είναι δικό σας. Έτσι οποίος έχει χάσει κάτι δε θα χρειάζεστε να ρωτάει τους γύρω του αλλά θα ψάχνει να το βρει μέσα στο καλάθι αυτό.

Πατήστε στο πιο κάτω κουμπί για να κατεβάσετε δωρεάν τη λεζάντα για το καλαθάκι.

5. Μαγικός κίτρινος μαρκαδόρους: Συχνά φυλάμε μια φωτοτυπία -για εμάς -στους φακέλους μας. Για να μπορείτε να είστε σίγουροι όμως ότι δε θα χρησιμοποιήσετε και το τελευταίο σας αντίτυπο μπορείτε να γράψετε πάνω σε αυτό "Αρχικό" ή οτιδήποτε άλλο σας βοηθάει να θυμάστε ότι είναι το original copy σας. Γράφοντας πάνω σε αυτό με κίτρινο μαρκαδόρο, όταν το τυπώσετε δε θα φαίνετε πάνω στις υπόλοιπες φωτοτυπίες. Είτε η φωτοτυπία σας είναι έγχρωμη είτε μαυρόασπρη! Αλλά να θυμάστε.. αυτό λειτουργεί μόνο με το κίτρινο highlighter! Με κανένα άλλο χρώμα! Πιο κάτω θα δείτε τις φωτοτυπίες που έχω τυπώσει (και έγχρωμες και μαυρόασπρες). 


Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις :

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.