Μαθηματικά

 

Διαδραστικό παιχνίδι πρόσθεσης μονοψήφιων 1-6 με ζάρια. Στο παιχνίδι αυτό τα παιδιά καλούνται να ρίξουν τα ζάρια και να τα τοποθετήσουν στο κάθε μήλο. Στη συνέχεια πρέπει να τοποθετήσουν στο μεγάλο δέντρο τον αριθμό που αντιστοιχεί στο κάθε ένα και στο τέλος να τοποθετήσουν στο μικρό δέντρο το μήλο στο οποίο αναγράφεται το άθροισμα των ζαριών.

Η διαδραστική αυτή δραστηριότητα αφορά παιδιά δημοτικού. Μπορεί να γίνει είτε ατομικά είτε σε ζευγάρια. Τα παιδιά πρέπει να τοποθετήσουν το κάθε κόκκινο μήλο στη σωστή θέση. Με αυτό τον τρόπο καλούνται να λύσουν τις πράξεις και να βρουν τη διαφορά.

Αυτό το παιχνίδι μπορείτε να το παίξετε με διάφορους τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξάσκηση στην άμεση εκτίμηση ποσότητας χωρίς την καταμέτρηση αλλά και στην συμβολική καταγραφή αριθμών 1-6.

Πιο κάτω σας παρουσιάζω ένα παιχνίδι μαθηματικών με θέμα το Φθινόπωρο. Τα παιδιά πρέπει να τοποθετήσουν πάνω από τα πράσινα φύλλα τα σωστά αποξηραμένα φύλλα. Πρέπει ουσιαστικά να μετρήσουν τις τελείες από το κάθε πράσινο φύλλο και να τοποθετήσουν επάνω τους το Φθινοπωρινό φύλλο που αναγράφει τον αντίστοιχο αριθμό.

Έχουμε αναφέρει αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που έχον οι πλαστελίνες σε προηγούμενο άρθρο. Εδώ παρουσιάζω μια άλλη επέκταση η οποία αποτελείται από βάσεις με διάφορα σχήματα, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το σετ αποτελείται από 10 καρτέλες με αριθμούς από το 1-10 σε μέγεθος Α4. Στις καρτέλες αυτές παρουσιάζονται διάφοροι τρόποι αναπαράστασης των ποσοτήτων των αριθμητικών αυτών εννοιών, εικονικές και συμβολικές. Αρχικά, οι εικονικές αναπαραστάσεις αποτελούνται από ρεαλιστικές εικόνες της καθημερινότητας των παιδιών. Και επίσης, οι συμβολικές...

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Το εκπαιδευτικό υλικό που φιλοξενείται στο ιστολόγιο bee-kids.webnode.gr από την Ιωάννου Ιωάννα, διατίθεται με άδεια Creative                                                                   Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .                                                      © 2018 bee-kids.webnode.gr. All rights reserved. Author Ioanna Ioannou. Cyprus
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε