Καρτέλες συναισθημάτων

2018-10-19

Με μεγάλη χαρά αλλά και αρκετό κόπο σας παρουσιάζω τις καρτέλες συναισθημάτων που έχω φτιάξει. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να βοηθήστε τα παιδιά σας να διαχειριστούν και να εκφράσουν τα τόσο έντονα συναισθήματα με τα οποία κατακλύζονται καθημερινά.  

Επηρεασμένες από την Μοντεσσοριανή μέθοδο, οι καρτέλες αυτές παρουσιάζουν κάθε συναίσθημα λεκτικά αλλά και σε μορφή εικόνας (φυσικά ρεαλιστικής). Αναφέρονται σε θετικά αλλά και σε αρνητικά συναισθήματα ενώ επίσης, υπάρχουν σε δύο διαφορετικά μεγέθη για δική σας ευκολία. 

Οι κάρτες αυτές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συγκεκριμένα συναισθήματα. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα κατανοήσουν τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των άλλων γύρω τους. Ακολούθως, θα μάθουν πώς να τα διαχειρίζονται, αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. 

Ρωτήστε το παιδί/μαθητή πως αισθάνεται το κοριτσάκι/αγοράκι της κάθε εικόνας και στη συνέχεια αρχίστε μια συζήτηση μαζί του για τα δικά του συναισθήματα. Μη διστάσετε να μιλήσετε και για τα δικά σας συναισθήματα. 

Εσείς πώς νιώθετε σήμερα;


Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.