Οι καλύτερες μηχανές αναζήτησης για παιδιά!

2018-10-31

Μια από τις προτεραιότητες εκπαιδευτικών αλλά και γονέων είναι να διασφαλίσουν πως οι μαθητές και τα παιδιά χρησιμοποιούν το χαοτικό διαδίκτυο με ασφαλή τρόπο. 

Αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο, όπως βίαιο, ρατσιστικό, πορνογραφικό ή/και παιδοφιλικό περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή έρευνα EUNETADB η οποία έγινε το 2012, 60% των εφήβων εκτίθεται σε πορνογραφία, ενώ 32% αναφέρει ότι η εμπειρία αυτή ήταν αρνητική.

Το πρώτο βήμα λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή είναι να παρέχουμε στα παιδιά τα εργαλεία για ασφαλή πλοήγηση και αναζήτηση ιστού χωρίς να τους εκθέτουν σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Για το σκοπό αυτό έχω φτιάξει για εσάς μια λίστα με τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης κατάλληλες για παιδιά. Τα κριτήρια με τα οποία επέλεξα τις πιο κάτω μηχανές αναζήτησης είναι αρχικά  γλώσσα, οι ηλικίες στις οποίες απευθύνετε, εαν υπάρχει δυνατότητα και από τους επισκέπτες να αναφέρουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο και τέλος αν υπάρχουν διαφημίσεις. 

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης προσφέρουν ασφαλείς λειτουργίες αναζήτησης στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τις ρυθμίσεις τους. Για παράδειγμα, για την Google μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ασφαλούς αναζήτησης.


Μηχανές αναζήτησης για παιδιά:

1. Kido'z: Εξαιρετική επιλογή για μικρά παιδιά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ και διατίθεται για iOS και Android. Το Kido'z είναι ένα προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης, αυτόνομο πρόγραμμα περιήγησης. Προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου από τον γονέα, ώστε να μπορεί να επιλέγει, να προσθέτει και να διαγράφει περιεχόμενο από το πρόγραμμα περιήγησης του παιδιού του. Τα στοιχεία ελέγχου σας επιτρέπουν επίσης να παρακολουθείτε τη χρήση του Internet του παιδιού σας. Το Kido'z είναι πιστοποιημένο με COPPA.

Γλώσσα: 30 γλώσσες (και Ελληνικά)

Ηλικίες:4+

Δυνατότητα αναφοράς ανεπιθύμητων ιστότοπων για κατάργηση: Ναι

Διαφημίσεις: Όχι


2. Kid's Search Engine: Ασφαλής μηχανή αναζήτησης για παιδιά η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία ασφαλούς αναζήτησης της Google και προηγμένα εργαλεία φιλτραρίσματος στο περιεχόμενο του ιστού.

Γλώσσα: Αγγλικά

Ηλικίες: 4+

Δυνατότητα αναφοράς ανεπιθύμητων ιστότοπων για κατάργηση: Ναι

Διαφημίσεις: Όχι


3. Kiddle: Μηχανή αναζήτησης η οποία τροφοδοτείται από την Google, προσφέροντας ασφαλές ιστό για παιδιά, εικόνα και αναζήτηση βίντεο. Τα αποτελέσματα ελέγχονται από συντάκτες.

Γλώσσα: Αγγλικά

Ηλικίες:4+

Δυνατότητα αναφοράς ανεπιθύμητων ιστότοπων για κατάργηση: Ναι

Διαφημίσεις: Ναι

4. KidRex: Μια διασκεδαστική και ασφαλής αναζήτηση για παιδιά, από παιδιά! Οι αναζητήσεις του KidRex τροφοδοτούνται από το Google Custom Search ™ και χρησιμοποιούν την τεχνολογία Google SafeSearch ™.

Γλώσσα: Αγγλικά

Ηλικίες: 6+

Δυνατότητα αναφοράς ανεπιθύμητων ιστότοπων για κατάργηση: Ναι

Διαφημίσεις: Ναι


Καλή σας αναζήτηση! 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.