Το λουλούδι της Ειρήνης

2018-10-26

Τι πραγματικά είναι η ειρήνη; Τι ακριβώς σημαίνει; Πότε υπάρχει ειρήνη; Η ειρήνη είναι ένα πολύ όμορφο θέμα προς συζήτηση με τα παιδιά στο σχολείο. Βοηθήστε τα να σκεφτούν, να προβληματιστούν και είμαι σίγουρη πως η συζήτηση μαζί τους θα σας εκπλήξει ευχάριστα! 

Πιο κάτω, έχω φτιάξει μια δραστηριότητα-κατασκευή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συζητώντας το θέμα της ειρήνης. Είναι ένα λουλούδι χωρισμένο σε 4 μέρη με τρόπο που να δημιουγείται το σχήμα καρδιάς. Κάθε καρδούλα προτρέπει τον μαθητή να γράψει ή να ζωγραφίσει τι σημαίνει γι΄αυτόν η ειρήνη και πότε πιστεύει ότι επικρατεί ειρήνη. Αφού το κάνει αυτό, έπειτα μπορεί να το διπλώσει για να φτιάξει μια καρδούλα. Στο μπροστινό μέρος της καρδούλας μπορεί να γράψει τη λέξη Ειρήνη και να το διακοσμήσει. 

Το ποίημα που παραθέτω στη συνέχεια μπορεί να σας εμπνεύσει ακόμη περισσότερο... 

Η ειρήνη είναι τα σφιγμένα χέρια των ανθρώπων ,

είναι το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου

είναι το χαμόγελο της μάνας . Μονάχα αυτό .

Τίποτ' άλλο δεν είναι ειρήνη .


Και τα αλέτρια που χαράζουν βαθιές αυλακιές

σ' όλη τη γης ένα όνομα μονάχα γράφουν :

Ειρήνη . Τίποτ' άλλο ! Ειρήνη .


Πάνω στις ράγες των στίχων μου

το τρένο που προχωρεί στο μέλλον

φορτωμένο στάρι και τριαντάφυλλα

είναι η ειρήνη .

Αδέρφια μου ,

μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνε

ιόλος ο κόσμος με όλα τα όνειρά του .

Δώστε τα χέρια , αδέρφια μου ,

αυτό 'ναι η ειρήνη .


Γιάννης Ρίτσος, 1953

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.