Βάσεις για πλαστελίνες με θέμα τα σχήματα

2018-09-25

Έχουμε αναφέρει αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που έχον οι πλαστελίνες σε προηγούμενο άρθρο. Εδώ παρουσιάζω μια άλλη επέκταση η οποία αποτελείται από βάσεις με διάφορα σχήματα, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Οι συγκεκριμένες βάσεις για πλαστελίνες έχουν ως κύριο μαθησιακό στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν τα σχήματα. Έχουν σχεδιαστεί για να είναι απλά, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να προσθέσουν σε αυτά για να ολοκληρώσουν την εικόνα με οποιονδήποτε τρόπο θα ήθελαν. Για παράδειγμα, μπορεί το τετράγωνο να γίνει μια τηλεόραση ή ο ρόμβος να γίνει ένας χαρταετός.  Ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και βοηθούν στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δεξιοτήτων τους, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με αυτές διαφορετικά. 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.