Χειμωνιάτικη δραστηριότητα με "χιονο-λέξεις"

2018-12-18

Μια όμορφη, χειμωνιάτικη δραστηριότητα για εξάσκηση στην σύνθεση λέξεων με πρώτο συνθετικό τη λέξη "χιόνι". Στην εξωτερική πλευρά της καρτούλας υπάρχουν οι λέξεις χωρισμένες στα δύο συνθετικά μαζί με τις εικόνες της κάθε μιας. Στο εσωτερικό της, υπάρχει η σύνθετη λέξη που δημιουργείται από τις δύο λέξεις μαζί με εικονική αναπαράσταση.

Το παιδί έχοντας κλειστή την κάρτα μπορεί να αναφέρει προφορικά την σύνθετη λέξη που δημιουργείται και ανοίγοντας την να ελέγχει αν την έχει πει σωστά (κάνοντας με αυτό τον τρόπο αυτοαξιολόγηση). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο διαδραστικό τετράδιο του κάθε παιδιού ή να τυπωθεί σε πιο μεγάλο μέγεθος και να αξιοποιηθεί ως δραστηριότητα στην ολομέλεια της τάξης. 

Πως μπορείτε να την φτιάξετε; Αποθηκεύστε το αρχείο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου και τυπώστε το. Στη συνέχεια διπλώστε τη σελίδα με το πρώτο και δεύτερο συνθετικό πιέζοντας τις κάθετες γραμμές, έτσι ώστε να είναι δίπλα-δίπλα και να δημιουργηθεί η καρτούλα. Στη συνέχεια κόψτε τις κάθετες γραμμές που υπάρχουν μετά από την κάθε λέξη. Στο εσωτερικό της κάρτας κολλήστε τη σελίδα με τις σύνθετες λέξεις (θα χρειαστεί να κόψετε πρώτα τις κάθετες γραμμές για να την χωρέσει). 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τα καρναβάλια πλησιάζουν κι όλοι ψάχνουμε ιδέες για αποκριάτικα κοστούμια για εμάς και τα παιδιά μας. Πως θα σας φαινόταν όμως, να στολίσετε και το παιδικό καροτσάκι στο ίδιο θέμα με την στολή του παιδιού σας; Κάποιοι το έχουν σκεφτεί ήδη!

Πολύ συχνά, ιδιαίτερα στο νηπιαγωγείο, μας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούμε με διάφορες αντίθετες έννοιες. Πιο κάτω, έχω φτιάξει για εσάς 32 διαφορετικές αντίθετες έννοιες οι οποίες αναπαριστούνται σε εικονική και λεκτική μορφή. Αποθηκεύστε και τυπώστε τις. Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα πλαστικοποιήστε τις.

Πλησιάζουν οι 14 Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη σε όσους αγαπούν και αγαπιούνται! Όχι μόνο στα ερωτευμένα ζευγάρια αλλά σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Δέστε το σαν μια ακόμη ευκαιρία για να εκφράσετε την αγάπη σας και τα συναισθήματά σας στα κοντινά σας άτομα. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και αντί να αγοράσετε κι άλλα δώρα, φτιάξτε μια...