Πίνακας επιβράβευσης για την τέλεια ρουτίνα ύπνου!

2018-09-19

Σε συνέχεια του άρθρου στο οποίο αναφέρθηκα σε μερικά tips για το πως να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί, έχω φτιάξει ένα πίνακα επιβράβευσης για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα για ποιοτικό ύπνο. 

Μέσα από αυτό τον πίνακα θα επιβραβεύετε το παιδί σας κάθε φορά που ολοκληρώνει ένα στάδιο από τον πίνακα τοποθετώντας ένα αυτοκόλλητο κάθε φορά. Στο πάνω μέρος μπορεί να είναι αστέρι ενώ στο κάτω μέρος μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο (προτιμείστε να έχει κάποιο σχέδιο που αρέσει στο παιδί σας). 

Αρχικά, παρουσιάστε τον πίνακα στο παιδί σας (πλαστικοποιήστε τον για μεγαλύτερη διάρκεια), διαβάστε τον στο παιδί σας, συζητήστε και αποφασίστε μαζί ποια ρουτίνα θέλετε να προσθέσετε στην πρώτη σειρά του πίνακα. Μερικά προτεινόμενα παραδείγματα είναι: να κάνει μπάνιο, να συγυρίσει τα παιχνίδια του ή να πιει λίγο νερό.

Ενώ το πάνω μέρος αναφέρεται στη ρουτίνα πριν από τον ύπνο, το κάτω μέρος κάνει αναφορά σε προβλήματα που συχνά υπάρχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του ύπνου. Τονίστε στο παιδί σας πως και το κάτω μέρος του πίνακα είναι εξίσου σημαντικό. Το δεύτερο μέρος μπορείτε να το συμπληρώνετε μαζί με το παιδί σας κάθε πρωί.


Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.