6 Δωρεάν Οnline Παιδικές Βιβλιοθήκες!

2019-01-30

Με αφορμή την ημέρα των γραμμάτων αποφάσισα να κάνω μια έρευνα στο διαδίκτυο, να μαζέψω και να σας παρουσιάσω όλες τις δωρεάν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες με Ελληνικά παραμύθια που μπορούσα να βρω. Αν έχω αφήσει κάποια έξω ενημερώστε με και πολύ ευχαρίστως να την προσθέσω κι αυτή.

Πλήθος ερευνών έχουν καταδείξει τη σημαντικότητα των παραμυθιών ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Τόσο στη γνωστική τους ανάπτυξη όσο και στην συναισθητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Διαβάζοντας βιβλία, αναπτύσσεται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ενδυναμώνεται η κριτική τους σκέψη. (8)Και όχι μόνο φυσικά.. τα πλεονεκτήματα είναι ατελείωτα.

Αυτό που ακούω συχνά από γονείς να με ρωτάνε είναι πως θα μάθει το παιδί μου να διαβάζει, πότε πρέπει να αρχίσω να του διαβάζω παραμύθια και ότι δε μπορεί να διαβάσει ένα παραμύθι από την αρχή μέχρι το τέλος. Για να αγαπήσουν τα παραμύθια τα παιδιά αλλά και γενικότερα τα βιβλία πρέπει να διαβάζετε κι εσείς. Πρέπει να σας βλέπουν να διαβάζετε, διότι εσείς είστε το πρότυπο, το παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας. Μαζί σας περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Όσο για το πότε πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας, εγώ θα έλεγα το συντομότερο.. κι ας πιστεύετε ότι δεν καταλαβαίνουν, κι ας κάθονται για μισό δευτερόλεπτο μόνο. Σιγά σιγά αυτό θα αλλάξει. Διαβάζετε στα παιδιά σας παραμύθια όσο πιο συχνά μπορείτε! Όχι μόνο το βράδυ πριν κοιμηθείτε αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την ίδια στιγμή επίσης, επιλέξτε τα κατάλληλα, για την ηλικία του παιδιού σας, παραμύθια. Κάθε παραμύθι αναγράφει και την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται (αν δεν είναι κατάλληλο, μπορείτε απλά να σχολιάζετε τις εικόνες της κάθε σελίδας). Τέλος κάντε την πρόσβαση σε αυτά εύκολη για τα παιδιά σας. Δημιουργήστε έναν όμορφο χώρο όπου μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα παραμύθια χωρίς βοήθεια έτσι ώστε να μπορούν να τα διαβάζουν και μόνα τους.

Και σας κράτησα τελευταία την λίστα με τις βιβλιοθήκες! Ελπίζω να σας έχω βοηθήσει έστω και λίγο. 


  • 1. Δεκάδες παιδικά παραμύθια και ιστορίες - ebook όλα δωρεάν σε μία σελίδα!  Ξεφυλλίστε τα και διαβάστε τα online. Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη. 

https://www.helppost.gr

  • 2. Εύκολα και γρήγορα αναζητήστε παιδικά παραμύθια και όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε δωρεάν βιβλία  λογοτεχνίας, επιστημονικά, σχολικά, ιατρικά και πολλά άλλα. Επίσης, σας δίνεται η ευκαιρία να πουλήσετε τα παλιά σας βιβλία! Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη. 

 
https://free-ebooks.gr/

  • 3. Μια όμορφη προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος ιστότοπος, φιλικός σε κινητές συσκευές όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να διαβάζουν, να μοιράζονται αλλά και να σχολιάζουν μικρές και μεγάλες ιστορίες, μύθους και κλασικά παραμύθια για δράκους, ξωτικά, γοργόνες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μάγισσες αλλά και ότι άλλο τραβάει ο νους μας.  Ακόμη, μπορείτε να δημοσιεύσετε το δικό σας παραμύθι στον συγκεκριμένο ιστότοπο! Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στο ιστότοπο. 

https://www.paidika-paramythia.gr

  • 4. Σε αυτή τη βιβλιοθήκη θα βρείτε αρκετά παιδικά παραμύθια μαζί με online αφηγήσεις καθώς και παιδικά λογοτεχνικά βιβλία! Κάντε κλικ στην πιο κάτω εικόνα για να τα ξεφυλλίσετε! 

https://www.ebooks4greeks.gr/


  • 5. Οι εκδόσεις Σαϊτα έχουν φτιάξει ένα διαδικτυακό χώρο με σκοπό τα έργα νέων συγγραφέων να συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μας καλούν να "αφήσουμε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!" Κάντε κλικ στην πιο κάτω εικόνα για να μεταβείτε στον ιστοχώρο. 

https://www.saitapublications.gr/


  • 6. Στη βιβλιοθήκη αυτή μπορείτε να δείτε online τα παραμύθια αλλά και να τα κατεβάσετε. Πετούν ελεύθερα στη βιβλιοθήκη πάνω από 30 παραμύθια! Κάντε κλικ στην πιο κάτω εικόνα για να τα διαβάσετε!

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Χαρίστε στους μαθητές ή στα παιδιά σας το νέο ημερολόγιο 2021!

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας με τα παιδιά, έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αποκλειστικά για βρέφη και παιδιά από 9 μηνών μέχρι 4 χρονών.

Spa party

2020-06-15

Ένα πάρτι αποκλειστικά για κορίτσια. Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς!

Survivor party

2020-06-15

Εαν ψάχνεις την δράση στο πάρτι σου, αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα. Πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα, στόχοι και ισορροπίες έρχονται στον χώρο που εσύ θα επιλέξεις.

Disco Party

2020-06-13

Το απόλυτο ξεφάντωμα! Χορός, τραγούδι, μουσική, φωτορυθμικά! Αυτές οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας. Για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για παιδιά άνω των 6 χρονών. Ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες. Μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά, έφηβους και οικογένειες.

Η κατασκευή αυτή αφορά το μάθημα Αγωγής Ζωής-Υγείας ενώ μπορεί να ενταχθεί στα θέματα Υγιεινής Διατροφής και Προσωπικής Υγιεινής. Είναι μια πολύ απλή, όμορφη και γρήγορη κατασκευή για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τα καρναβάλια πλησιάζουν κι όλοι ψάχνουμε ιδέες για αποκριάτικα κοστούμια για εμάς και τα παιδιά μας. Πως θα σας φαινόταν όμως, να στολίσετε και το παιδικό καροτσάκι στο ίδιο θέμα με την στολή του παιδιού σας; Κάποιοι το έχουν σκεφτεί ήδη!

Πολύ συχνά, ιδιαίτερα στο νηπιαγωγείο, μας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούμε με διάφορες αντίθετες έννοιες. Πιο κάτω, έχω φτιάξει για εσάς 32 διαφορετικές αντίθετες έννοιες οι οποίες αναπαριστούνται σε εικονική και λεκτική μορφή. Αποθηκεύστε και τυπώστε τις. Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα πλαστικοποιήστε τις.

Πλησιάζουν οι 14 Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη σε όσους αγαπούν και αγαπιούνται! Όχι μόνο στα ερωτευμένα ζευγάρια αλλά σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Δέστε το σαν μια ακόμη ευκαιρία για να εκφράσετε την αγάπη σας και τα συναισθήματά σας στα κοντινά σας άτομα. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και αντί να αγοράσετε κι άλλα δώρα, φτιάξτε μια...

Με αφορμή την ημέρα των γραμμάτων αποφάσισα να κάνω μια έρευνα στο διαδίκτυο, να μαζέψω και να σας παρουσιάσω όλες τις δωρεάν ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες με Ελληνικά παραμύθια που μπορούσα να βρω. Αν έχω αφήσει κάποια έξω ενημερώστε με και πολύ ευχαρίστως να την προσθέσω κι αυτή.

Με απλά υλικά τα οποία έχετε στο σπίτι, πολύ πιο εύκολα απ' όσο φαντάζεστε, μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά σας για ατελείωτες ώρες. Πιο κάτω σας παρουσιάζω μερικές ιδέες που μπορεί να σας εμπνεύσουν για να δημιουργήσετε κι εσείς ακόμη περισσότερα παιχνίδια για τα παιδιά σας.

Αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα παιδιά σας τις δύσκολες εκείνες μέρες που πρέπει να παραμείνετε μέσα στο σπίτι; Ψάχνετε τρόπους για να μ βαριούνται τα παιδιά σας στο σπίτι και να απελευθερώσουν όλη αυτή την ενέργεια που έχουν χωρίς να γίνεται ένα χάος στο σπίτι; Η λύση είναι εδώ! Σας έχω φτιάξει μια λίστα με κάποια από τα πιο...

Το εκπαιδευτικό υλικό που φιλοξενείται στο ιστολόγιο bee-kids.webnode.gr από την Ιωάννου Ιωάννα, διατίθεται με άδεια Creative                                                                   Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .                                                      © 2018 bee-kids.webnode.gr. All rights reserved. Author Ioanna Ioannou. Cyprus
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε